Zolang doe jij erover om het salaris van C. Ronaldo te verdienen

Dat Cristiano Ronaldo bakken met geld verdient, dat is publiek geheim. Maar als je berekent hoelang een gemiddelde Nederlander zou moeten werken om aan hetzelfde jaarsalaris als Ronaldo te komen, dan sla je stijl achterover!

Cristiano Ronaldo staat bekend als één van de beste voetballers ter wereld. Dat hij met het uitoefenen van deze sport ook nog eens tientallen miljoenen per jaar binnen harkt, is bij velen wel bekend. Maar weet je ook hoeveel jaar je zou moeten werken om ditzelfde salaris op je eigen bankrekening te kunnen bijschrijven? 

Ronaldo verdient op dit moment ongeveer €350.000 per week. Dit komt neer op zo'n 18,2 miljoen euro per jaar. Een groot deel hiervan wordt betaald door zijn club Real Madrid. Het overige deel komt voort uit sponsoring en reclame inkomsten.

De gemiddelde Nederlander verdient ongeveer €27.600 per jaar. Dit betekent dat Cristiano Ronaldo slechts 13 minuten hoeft te werken om ons weeksalaris op te strijken. Als we de vergelijking door zouden trekken dan kunnen we tot de conclusie komen dat wij Nederlanders gemiddeld 783 jaar zouden moeten werken om het jaarsalaris van Ronaldo te evenaren.  

De best verdienende Nederlandse voetballer is Arjen Robben. Hij strijkt jaarlijks 'slechts' 8,1 miljoen euro op. Daarvoor zouden wij alsnog 324 jaar moeten werken. 

Maar er zijn meer spelers met een goed gevulde bankrekening. Dit zijn de 10 rijkste voetballers ter wereld.