Zo scoor je 90 procent van je afstandsschoten in FIFA 18

Hoe vaak zie je op tv een afstandsschot in het net belanden? Vaker niet dan wel. In de laatste FIFA-edities is het echter omgedraaid. Een bal buiten de 16 is vaak met speels gemak achter de keeper te krijgen. In FIFA 18 is dit nóg makkelijker geworden.

Youtube-streamer Ovvy heeft een video online gezet waarin hij laat zien dat de afstandsschoten in FIFA 18 behoorlijk overrated zijn. Sterker nog: volgens hem is het mogelijk om 90% van je schoten buiten de zestienmeter om te zetten in een doelpunt. "Negen van de tien schoten gaan erin", zo claimt hij in zijn video.

In zijn video laat hij zien hoe gemakkelijk het is om de bal van grote afstand achter de keeper te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de toetsencombinatie voor een geplaatst schot in te drukken (R1 + rondje op de Playstation). Niet alleen Youtuber Ovvy klaagt over de eenvoudige manier van scoren in FIFA 18, ook op het forum Reddit klinkt er kritiek. 

De zogenaamde 'glitch' doet zich vooralsnog alleen voor in de demoversie van FIFA 18 en uit ervaring weten we dat deze niet gelijkstaat aan het eindproduct dat aanstaande vrijdag op de Nederlandse markt verschijnt.