WTF! Zo kun je een 'gratis' goal krijgen bij een online potje FIFA 18

Een doelpunt bij geschreven krijgen zonder een schot op doel te lossen? Het kan. Er zit een grote bug in de online-modus van FIFA 18, waardoor je tijdens het spelen zomaar een 'gratis' goal voor of tegen kunt krijgen. Bijzonder, maar waar...

Op het internetplatform Reddit stromen de reacties over de bug in FIFA 18 inmiddels binnen. Het gaat om een fout die soms optreedt tijdens het spelen van een online potje, bijvoorbeeld via Ultimate Team. Het 'gratis' doelpunt kan tevoorschijn komen wanneer de game op pauze wordt gezet en vervolgens weer wordt hervat. 

"Er was een vrije trap en de game werd op pauze gezet", zo schrijft één van de Reddit-gebruikers. "Vervolgens werd de game hervat en stond het ineens 1-0 voor de tegenstander."

Er werd ook een video geplaatst van de bug (zie onderstaand). Op Reddit wordt gesuggereerd dat het te maken heeft met de server en je internetverbinding, waardoor de game niet meer synchroon loopt. Daardoor kan het spel dus verdergaan bij je tegenstander, terwijl jij nog in het menu zit.