WTF! Zlatan duikt op in de Achterhoek, koopt paard

Ooit gedacht dat je wereldster Zlatan Ibrahimovic zou tegenkomen in de Achterhoek? Waarschijnlijk niet. Toch was dat afgelopen week het geval toen hij zich persoonlijk meldde bij Sander Geerink. Zlatan wilde zijn paard kopen.

De Zweedse superster bracht afgelopen week een bezoekje aan de Achterhoek om daar een springpaard op de kop te tikken. Dit vertelt paardenhandelaar Sander Geerink. Hij wist echter niet wie Ibrahimovic was, totdat zijn omgeving hem erop wees dat hij te maken had met een beroemdheid.

"Ik heb die man nog nooit gezien, en tot gisteren zou ik hem ook zeker niet herkend hebben", zo vertelt Geerink aan De Gelderlander. "Ik kijk geen voetbal en wist absoluut niet wie hij was, totdat mensen me erop wezen. Ik heb hem opgezocht en hij is inderdaad wereldberoemd. Dat is natuurlijk wel hartstikke leuk!"

De voetballer, die onder meer uitkwam voor Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain en Manchester United, bracht een bezoek aan Geerink omdat hij interesse had in Grande Dieni, een springpaard. De Zweed trok zijn portemonnee en nam het dier linea recta mee naar huis.

Volgens Geerink heeft Ibrahimovic, ondanks dat zijn Instagram-post anders doet vermoeden, het paard niet voor zichzelf gekocht. Hij kocht het dier voor de Italiaanse amazone Michol del Signore. "Een amazone waar wij vaker mee handelen", vertelt Geerink. "Zij gaat er op rijden. Hij heeft het dier vooral voor haar gekocht."

Wat Zlatan voor het paard betaald heeft, blijft geheim. "Daar doen wij nooit uitspraken over, dat gaat niemand wat aan", aldus Geerink. "Het is een paard met veel kwaliteiten en hij is een tikkeltje speciaal. Met de juiste ruiter gaan we hier nog veel van horen."