Wilfred Genee uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar

Presentator Wilfred Genee is door de Bont voor Dieren uitgeroepen tot 'dom bontje' van het jaar. Hij ontving deze 'prijs' voor het dragen van een jas met een bontkraag tijdens een interview op het voetbalveld.

De presentator van onder meer Voetbal Inside kreeg nipt de meeste stemmen in de verkiezing. "Dit jaar heeft Wilfred nipt gewonnen. Het publiek vond hem uiteindelijk het domste bontje vanwege het feit dat hij een bontkraag van vossenbont droeg. Dat hij de winnaar is geworden, verbaast me niet. Als populaire presentator heeft hij voor veel mensen toch een voorbeeldfunctie", zo liet Nicole van Gemert, directeur van de Bont voor Dieren, weten.

Genee zelf heeft de prijs netjes aangenomen en komt ook met een verklaring: "Ik was me er niet van bewust dat het bont was. Het was een jas die ik van een sponsor kreeg en ik heb hem ook maar één keer gedragen. Als ik door het aanvaarden van deze prijs mensen ervan kan bewust maken dat je moet nadenken over wat je aantrekt, dan vind ik het prima."