Van der Vaart: 'Dieptepunt in loopbaan is bereikt'

Rafael van der Vaart keerde afgelopen zomer met hoge verwachtingen terug in de Primera División, waar hij eerder voor Real Madrid had gespeeld. De middenvelder tekende een contract bij Real Betis, maar dit bleek nog geen onverdeeld succes.

De middenvelder, die maar liefst 109 interlands voor Nederland speelde, baalt van zijn situatie bij Betis. Mede door blessureleed kon hij nog niet belangrijk zijn voor zijn ploeg. In gesprek met het Duitse Bild spreekt Van der Vaart zijn frustraties uit: "Ik wil gewoon spelen."

Na het vertrek van hoofdcoach Pepe Mel, staat Juan Merino als interim-trainer voor de groep. Hij had Van der Vaart (en ook Ricky van Wolfswinkel) afgelopen dinsdag niet nodig in de bekerwedstrijd tegen Sevilla. 

De 32-jarige Van der Vaart kwam dit pas seizoen slechts in 7 competitiewedstrijden in actie, waarvan twee als basisspeler: "Ik moet toegeven dat ik het absolute dieptepunt in mijn loopbaan heb bereikt." Aldus de middenvelder die in zijn carrière uitkwam voor indrukwekkende clubs als Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur.