Vader PSV-speler vermoord tijdens overval

Er zullen maar weinig PSV-supporters zijn die weet hebben van de heftige situatie die hun rechtsback, Santiago Arias, in het verleden heeft meegemaakt. Zijn vader werd in 2009 immers op brute wijze vermoord tijdens een overval.

Santiago Arias speelt al sinds 2013 voor PSV, maar toch zal het voor veel Nederlandse voetbalfans als een verrassing komen dat Arias zijn vader in 2009 op brute wijze werd vermoord tijdens een overval in Colombia. De inmiddels 25-jarige rechtsback vertelt dit in gesprek met Voetbal International.

Raúl Arias, de vader van Santiago, werd in 2009 bij een overval in Colombia om het leven gebracht. De voetballer was op dat moment pas 17 jaar oud, en het heeft dan ook veel impact op hem gemaakt.

"Het is verschrikkelijk dat hij er niet meer is, zijn kleinkinderen niet kan zien en niet kan meedelen in mijn leven", zo treurt Arias. Zelf wordt de PSV-speler in november vader en hij hoopt zijn zoontje dezelfde opvoeding te kunnen geven als dat hij zelf kreeg van zijn vader.

"Dat het een jongetje wordt, vind ik mooi. Hij kan mij nog zien voetballen", vertelt Arias. "Mijn vader was er ook altijd voor mij. Hij was een geweldige vader, gaf me altijd alles wat ik nodig had. Ook stimuleerde hij mij in het voetbal. Gelukkig weet ik dat waar hij nu is, hij vanaf daar meekijkt over mijn schouder."