Hernández: 'Mooi dat fans het niet eens zijn met Van Gaal'

Javier 'Chicharito' Hernández kon in Engeland bij Manchester United geen potten breken. Nu hij bij Bayern Leverkussen in Duitsland speelt, gaat het scoren hem veel beter af: "Mooi dat de fans vinden dat ik meer speeltijd had moeten krijgen bij United."

Afgelopen zomer vertrok Hernández voor ongeveer elf miljoen euro naar Bayern Leverkussen, nadat hij overbodig was geworden bij het Manchester United van Louis van Gaal. Bij Leverkussen tekende de Mexicaan een contract tot medio 2018. Sindsdien is Hernández aan het scoren geslagen.

De 27-jarige aanvaller scoorde al elf keer in veertien wedstrijden. Dat is meer dan Wayne Rooney (5) en Anthony Martial (5), huidige spitsen van Manchester United, bij elkaar. In Engeland wordt nu dan ook gespeculeerd of van Gaal de Mexciaanse aanvaller niet te makkelijk heeft laten gaan.  

"Ik had geen persoonlijk probleem met van Gaal. Er kunnen er maar elf spelen" zegt Hernández in een interview met de Duitse krant Bild. Toch vind de centrumspits het wel mooi dat de fans hem liever wat vaker binnen de lijnen hadden gezien: "Mensen moeten zelf weten of ze Van Gaal willen bekritiseren. Ik vind het wel mooi om te horen dat de fans vinden dat ik meer speeltijd had moeten krijgen."