Gianluigi Buffon stopt binnenkort met keepen

Juventus-keeper Gianluigi Buffon heeft bekend gemaakt binnenkort te zullen stoppen met keepen. De 37-jarige Italiaan keept al sinds mensenheugenis op het allerhoogste niveau. Volgens vele is Buffon één van de beste keepers van dit tijdperk.

Buffon heeft tijdens zijn imposante carrière al 154 interlands voor Italië mogen bijschrijven.  Het is dus niet ondenkbaar dat Buffon het record van Mohamed Al-Deayea, de voormalig doelman van Saoedi-Arabië (181 interlands), breekt.

Buffon geeft namelijk aan nog door te gaan tot en met het WK van 2018: "Ik streef ernaar om het WK 2018 te halen. Daarna zal het doek vallen voor mij.''

Buffon begon zijn carrière bij het inmiddels failliette Parma. In 2001 stapte de keeper over naar Juventus, dat hij zelfs na de gedwongen degradatie naar de Serie B trouw bleef. Buffon staat op 443 competitieduels voor de Oude Dame. Op zijn palmares prijken zes landskampioenschappen, twee nationale bekers, WK-goud in 2006 en EK-zilver in 2012 met de nationale ploeg van Italië.