'Fenerbahce doet bod op Mesut Özil'

Dit zou maar zo eens het laatste seizoen van Mesut Özil bij Arsenal kunnen zijn. Verschillende kranten melden vandaag dat Fenerbahce een bod gaat neerleggen bij de Engelse topclub. De Duitse spelmaker kocht onlangs al een villa in Istanbul.

De 28-jarige Özil staat sinds 2013 onder contract bij Arsenal, maar wist nog geen echte grote prijs te pakken, behalve de FA Cup en de Community Shield. En nu de Duitser onlangs verloofd is met Miss Turkije (Amine Gulse), zou hij wel wat voelen voor een overstap naar Istanbul.

De Engelse kranten The Sun, The Telegraph en The Mirror melden allen dat Fenerbahce komend zomer een bod van om en nabij de 25 miljoen euro wil neerleggen bij Arsenal. De middenvelder zou vervolgens een contract kunnen tekenen met een bijbehorend netto jaarsalaris van zes miljoen euro.

Mocht Özil, die al een villa heeft kocht in Istanbul, inderdaad naar Fenerbahce vertrekken, dan wordt hij hier teamgenoot van de Nederlanders Robin van Persie, Jeremain Lens en Gregory van der Wiel.