Dit is er gruwelijk mis met Arjen Robben in FIFA 18

Arjen Robben wordt wereldwijd geroemd om zijn geplaatste schot. De dribbelaar van Bayern München trekt met grote regelmaat naar binnen om vervolgens de bal middels een curve achter de keeper te plaatsen. Toch ontbreekt deze kwaliteit in FIFA 18...

Met een rating van 88 is Arjen Robben wel veruit de beste Nederlandse speler in de game, maar EA Sports heeft zijn personage duidelijk niet goed uitgewerkt. De dribbelaar wordt wereldwijd geroemd om zijn ongenaakbare dribbels en zijn sublieme afwerking. Deze manier van spelen is ook in FIFA 18 aanwezig als een exclusieve skill, die slechts een handjevol spelers toegewezen krijgt.

Het vreemde is dat Arjen Robben niet met deze skill, de finesse shot trait, is uitgerust. De dribbelaar van Bayern München wordt compleet genegeerd, en dat terwijl spelers als Anthony Martial en Dries Mertens deze kwaliteit wel hebben gekregen.

De finesse shot trait zorgt er in FIFA 18 voor dat het makkelijker is om doelpunt van grote afstand te maken. Spelers kunnen van buiten de zestien een bal geplaatst buiten het bereik van de keeper plaatsen of een kiezelhard schot in de kruising deponeren. Robben heeft deze kwaliteit dus niet, tot ongenoegen van een aantal FIFA-spelers op Reddit.

"De God van het geplaatste schot, dat is Arjen Robben", zo reageert een speler. "In zijn loopbaan wist hij ontelbaar veel doelpunten van afstand te maken, en in FIFA 18 heeft hij deze kwaliteit niet. Het voelt als een oneervolle bug. Ik hoop snel dat EA dit lees en de bug herstelt, want veel tijd is er niet meer om met Arjen te spelen."