Dit is de reden waarom De Rossi niet wilde invallen tegen Zweden

Voor het eerst sinds 1958 ontbreekt Italië op een WK. In het tweeluik met Zweden gingen de Italianen met 0-1 onderuit. Tijdens de return werd Daniele de Rossi gevraagd om in te vallen, maar de middenvelder snapte niet waarom en reageerde woedend.

Het heenduel in de play-offs voor het WK werd door Italië met 0-1 verloren en daarom moest het in de return vol aan de bak. De Italianen moesten in het eigen San Siro alles op alles zetten om te scoren en zo een ticket voor WK in Rusland veilig te stellen.

En wanneer doelpunten maken bovenaan je prioriteitenlijst staat, is het inbrengen van Daniele de Rossi geen logische keuze. De 34-jarige Italiaan is immers een verdedigende middenvelder. Toen de coach hem vroeg om in te vallen, reageerde hij dan ook woest: "Waarom de fuck zou ik op het veld moeten staan? We komen hier niet om gelijk te spelen, we moeten winnen!"

Vervolgens wees de speler van AS Roma richting Lorenzo Insigne, een aanvaller. Hiermee maakte hij duidelijk dat de coach spelers met aanvallende kwaliteiten het veld in moest sturen. Het duel eindigde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel en zodoende werd Italië uitgeschakeld.