Deze 10 nietszeggende ploegen wonnen van Eredivisie-clubs in Europa

De tijd dat Nederlandse clubs zomaar over alle kleine tegenstanders heen walsen, lijkt voorbij. De afgelopen jaren werden Eredivisie-clubs in Europa regelmatig met schaamrood op de kaken naar huis gestuurd. Wij brachten 10 gevallen in beeld.

1. FC Levadia schakelde FC Twente uit

FC Levadia schakelde FC Twente uit

Estland kreeg in 2006 voor het eerst een ploeg in de UEFA Cup. FC Twente ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen FC Levadia.

2. Ajax struikelde in de Europa Leauge over Molde FK

Ajax struikelde in de Europa Leauge over Molde FK

Het Noorse team Molde FK blijkt een stugge tegenstander voor Nederlandse ploegen. Eerder kon SC Heerenveen het Europese avontuur al gedag zeggen na het treffen met de Noren, en een aantal jaren later struikelde Ajax in de groepsfase van de Europa League over Molde FK.

3. FC Differdange 03 was een maatje te groot voor FC Utrecht

FC Differdange 03 was een maatje te groot voor FC Utrecht

Ooit van deze ploeg gehoord? Nee, wij ook niet. Toch versperde dit clubje uit Luxemburg de weg naar Europa voor FC Utrecht. In de eigen Galgenwaard ging Utrecht met 2-1 onderuit. 

4. FC Arouca kegelde Heracles Almelo uit Europa

FC Arouca kegelde Heracles Almelo uit Europa

Heracles Almelo kan - eerlijk is eerlijk - niet worden vergeleken met clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, maar de Almeloërs hadden het toch iets beter mogen doen tegen FC Arouca, een amateurploegje uit Portugal. De Portugezen knikkerde Heracles uit Europa.

5. Kuban Krasnodar was tweemaal te sterk voor Feyenoord

Kuban Krasnodar was tweemaal te sterk voor Feyenoord

Nadat Feyenoord in 2013 in de voorrondes van de Champions League werd uitgeschakeld, wilde het ook in de Europa League niet lukken. De Rotterdammers gingen tweemaal onderuit tegen het Russische Kuban Krasnodar.

Klik hieronder op 'volgende' voor de rest van de lijst