Deze 10 dingen worden veranderd in FIFA 18

Het duurt niet lang meer of we kunnen genieten van de nieuwe FIFA 18-game. Het nieuwste deel uit de reeks belooft op veel fronten revolutionair te gaan veranderen. Wij hebben de tien grootste wijzigingen voor je op een rijtje gezet.

1. Alles gaat en voelt soepeler

Alles gaat en voelt soepeler

Tot aan FIFA 17 werden animaties tijdens acties van spelers per actie uitgerekend en verwerkt door de engine. Bij FIFA 18 gaat dit echter per frame, en dat betekent dat de acties en bewegingen er een stuk soepeler uit komen te zien. Ook kun je nu sneller handelen en daardoor voelt de game een stuk minder traag aan. Dit was immers een veelgehoorde klacht in de voorgaande delen.

2. Publiek is nu eindelijk een echt onderdeel van het spel

Publiek is nu eindelijk een echt onderdeel van het spel

In de voorgaande FIFA-delen werd er opmerkelijk weinig aandacht besteed aan de supporters in het stadion. En juist de fanschare van een club zorgt voor de sfeer en een euforisch gevoel wanneer er gescoord wordt. EA Sports lijkt dit nu eindelijk door te hebben, want de fans gaan flink op de schop in FIFA 18.

3. Meer veelzijdigheid rondom het zestienmetergebied

Meer veelzijdigheid rondom het zestienmetergebied

In het echt is vrijwel ieder doelpunt uniek. Natuurlijk lijken veel doelpunten op elkaar, maar in de voorzet, de aanname of de afronding zit altijd wel een verschil. FIFA 18 belooft deze realiteit ook naar haar nieuwe game te brengen. Er zullen meer mogelijkheden komen voor een voorzet en de afronding zal iedere keer anders zijn.

4. Spelers nog unieker, krijgen eigen kenmerken

Spelers nog unieker, krijgen eigen kenmerken

Pro Evolution Soccer heeft op sommige punten een voorsprong op FIFA, maar EA Sports heeft op één van deze vlakken leentjebuur gespeeld bij Konami. Het zogenaamde 'signature movement' wordt nu ook in FIFA 18 geïntroduceerd. Een modus die in PES al aanwezig was.  Het gaat hier om persoonlijke karaktertrekjes die terug te zien zijn bij spelers in het spel. Zo krijgt Cristiano Ronaldo zijn dodelijke versnelling en is onze eigen Arjen Robben voorzien van de 'wapperende handjes'.

5. Meer keuze in soorten speelstijlen

Meer keuze in soorten speelstijlen

FIFA 17 kreeg behoorlijk wat kritiek op haar ietwat ééntonige gameplay. De variatie in de speelstijlen moest op de schop en dat is precies wat EA Sports met FIFA 18 heeft gedaan. Er is meer keuze en ook de positionering van de spelers is verbeterd.

Klik hieronder op 'volgende' voor meer veranderingen