DEFINITIEF! 21 maanden cel voor Lionel Messi

Slecht nieuws voor Barcelona-ster Lionel Messi. De kleine dribbelaar kreeg tijdens zijn hoger beroep bij de Spaanse Hoge Raad te horen dat zijn celstraf van 21 maanden blijft staan. Messi krijgt deze straf voor het ontduiken van diverse belastingen.

De Argentijn werd vorig jaar veroordeeld tot 21 maanden cel wegens belastingontduiking, maar hij ging in hoger beroep. Samen met zijn vader Jorge Messi verscheen hij vandaag voor de Spaanse Hoge Raad. Helaas voor de Barcelona-aanvaller is het hoger beroep afgewezen en dus blijft de celstraf staan.

Volgens de Spaanse autoriteiten ontdook Messi tussen 2007 en 2009 voor dik vier miljoen euro aan belastingen. Hij sluisde zijn inkomsten uit portretrechten weg via bedrijven in Uruguay en Balize. 

De kans dat Messi daadwerkelijk achter de tralies verdwijnt, is klein. In Spanje geldt de regel dat wanneer je celstraf lager uitvalt dan 24 maanden, en je nog geen eerdere strafbare feiten hebt gepleegd, de straf omgezet kan worden in een boete, huisarrest of werkstraf.