Cristiano Ronaldo belachelijk gemaakt in FIFA 18

FIFA 18 verschijnt binnenkort in de winkels en Cristiano Ronaldo is de coverster van het spel. EA Sports heeft geprobeerd alles aan Ronaldo zo realistisch mogelijk te maken in de game, maar veel fans vinden dat de ontwikkelaar hier hard in gefaald heeft.

De superster van Real Madrid is het boegbeeld van de nieuwste FIFA-game en heeft daarom ook ruimschoots de aandacht gekregen van de makers. Zo is het uiterlijk van de Portugees tot in detail uitgewerkt, maar zijn ook de dribbels en zijn schoten behoorlijk realistisch. 

Uiteraard heeft EA Sports ook het juichen van Ronaldo na een doelpunt gekopieerd. De aanvaller heeft als handelsmerk dat hij na een treffer richting de cornervlag rent om vervolgens in de lucht te springen en met gespreide armen en benen weer op de grond terecht te komen. 

Het mag gezegd worden: de uitwerking van Ronaldo's gejuich is alles behalve slecht te noemen, maar één groot kritiekpunt is er wel. Tijdens het vieren van een doelpunt klinkt ook Ronaldo's bekende 'Siiiuu!' door je speakers. Wanneer je dit bij grote regelmaat gaat horen, zal het al op je zenuwen gaan werken, maar het komt er nog eens bij dat de stem ook voor geen meter klinkt. 

Veel fans irriteren zich, voordat de game überhaupt uit is, al aan het gebrabbel van Ronaldo. "Ik hoorde dit tijdens de betaversie, maar ik dacht dat het aan mij lag. Het is het domste geluid dat ik ooit heb gehoord", zo laat één van de fans weten.